Firmanten

Firma Lucassen Boomkwekerij bestaat uit vijf firmanten en tevens familieleden. Jacqueline, Willy, Rob & Marcel vanaf eind jaren 80. Vanaf 1 januari 2018 is Jorik Wolsing toegetreden in de Firma. De hoofdtaken zijn globaal onderverdeeld en zo heeft ieder grotendeels zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Jacqueline, Rob & Jorik zijn verantwoordelijk voor de verkoop en het klantcontact. Willy houdt zich voornamelijk bezig met de teelt en inkoop van materiaal en grondstoffen. Marcel is verantwoordelijk voor het stekken en verzorging hiervan. 

Daarnaast werken Rob en Willy samen continu aan de modernisering en automatisering van diverse apparaten en machines binnen het bedrijf. Jacqueline & Jorik houden zich daarnaast bezig met personeelszaken en administratie.

Historie

Het bedrijf is ontstaan uit een hobby van vader Jan en moeder Stien Lucassen. In 1985 besloten de kinderen Marcel, Jacqueline, en haar man, Willy Wolsing, uit te breiden tot een echte firma en richtten daarom een VOF op. Een paar jaar later is de broer van Marcel en Jacqueline, Rob ook in de firma gestapt.

De kwekerij was destijds verdeeld over twee locaties in Kranenburg, een klein dorp in de buurt van Vorden. Naast heesters en coniferen in pot, die nu nog steeds worden gekweekt, werd er ook in de volle grond gekweekt. Beide locaties bleken ongeschikt voor geplande uitbreidingen. In samenwerking met de gemeente hebben we een nieuwe locatie gevonden aan de rand van Vorden, waar deze uitbereidingen wel mogelijk waren. In 1999 is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie in Vorden.

Personeel

Momenteel zijn er vijf firmanten en drie vaste medewerkers werkzaam op de kwekerij. Daarnaast maken we gebruik van seizoen medewerkers en scholieren. In het voorjaar en najaar hebben we het meeste werk omdat dan de handel actief is.


https://www.youtube.com/watch?v=bWUjyt_0IRY