Historie

Het bedrijf is ontstaan uit een hobby van Jan en Stien Lucassen. In 1985 besloten de twee oudste kinderen Marcel, Jacqueline en haar man, Willy Wolsing, in te stappen en zo ontstond de VOF. Een paar jaar later is de jongste zoon Rob Lucassen ook in de firma gestapt.

De kwekerij bestond destijds uit twee locaties waar langzaam de overstap werd gemaakt van teelt in de volle grond naar containerteelt. Beide locaties bleken ongeschikt voor geplande uitbreidingen. In overleg met de gemeente is een nieuwe locatie gevonden aan de rand van Vorden, waar deze uitbereidingen wel mogelijk waren. In 1999 is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie in Vorden.

Firmanten

Firma Lucassen Boomkwekerij bestaat uit vijf firmanten en allen familieleden. Jacqueline, Willy, Rob & Marcel vanaf eind jaren 80. Vanaf 1 januari 2018 is Jorik Wolsing toegetreden in de Firma.

De hoofdtaken zijn globaal onderverdeeld. Jacqueline & Jorik zijn verantwoordelijk voor de verkoop, administratie, personeelszaken en klantcontact. Willy houdt zich voornamelijk bezig met de teelt en inkoop van grondstoffen. Rob houd zich voornamelijk bezig met de technische kant van de teelt en alle machines. Samen met Willy worden machines continu doorontwikkeld en geautomatiseerd. Marcel is verantwoordelijk voor het stekken en de verzorging hiervan. 

Personeel

Naast de firmanten zijn er vier vaste medewerkers werkzaam op de kwekerij. In het voor- en najaar maken we gebruik van seizoen medewerkers. In deze periodes zijn we extra druk vanwege de verkoop. In de schoolvakanties wordt gebruik gemaakt van scholieren om de extra drukte op te vangen.