Innoveren voor de toekomst!

Modernisering en automatisering is een continu lopend proces binnen onze kwekerij. Dit om binnen de tuinbouwsector toekomstbestendig te zijn en daarnaast om prettig te kunnen werken. Het draagt direct bij aan verbeterede arbeidsomstandigheden en uiteindelijk aan de kwaliteit van onze planten!

Eigen ontwikkelde machines

Afzetmachines, gatenboor, diverse snoeimachines en een afstrooi-machine. Allemaal door de firmanten zelf uitgedacht, ontwikkeld  en gemaakt. Dit om kosten te besparen maar vooral om zo een perfecte machine te ontwikkelen exact op maat voor ons bedrijf. Veiligheid, bedieningsgemak en een mooi resultaat staan daarbij voorop. Alle machines passen zo perfect bij onze werkwijze en visie voor het kweken van de perfecte plant! 

Arbeidsomstandigheden

De afgelopen jaren zijn arbeidsomstandigheden sterk verbeterd. Wij hebben bewust gekozen voor het kweken in pot aangezien hier veel in te automatiseren is. Iedereen moet prettig kunnen werken op onze kwekerij is daarbij ons uitganspunt. Door de automatisering zijn werkzaamheden veel lichter geworden en is de lichamelijke belasting beperkt. Dat onze vaste medewerkers momenteel allemaal vrouwen zijn zegt dan ook genoeg.  

Klimaat- beregeningsinstallatie

In 2020 hebben we in samenwerking met Brinkman onze gehele klimaat en beregeningsinstallatie geoptimaliseerd. Alle pompen zijn nu frequentiegeregeld. Dat houdt in dat we nu altijd de juiste druk hebben en minder stroomverbruik.  Er is een gloednieuwe procescomputer van Priva ge├»nstalleerd waardoor onze teelt is geoptimaliseerd. Daarnaast hebben we diverse ontsmettingsinstallaties toegevoegd waardoor de waterkwaliteit is verbeterd. De ontsmettingsmiddelen die we gebruiken zijn chloorvrij, niet-corrosief en biologisch afbreekbaar.

Kwaliteit van de planten

Door alle investeringen op gebied van modernisering en automatisering is de kwaliteit van onze planten enorm verbeterd. Zo zijn we in staat om gezonde en sterke planten te kweken van hoge kwaliteit. Zo zijn al onze planten geschikt voor zowel aanleg, tuincentra als ook voor doorkweek in een grotere pot. Iedere klant moet elke keer enthousiast worden wanneer onze planten binnen komen. Ons streven is niet om de grootste te worden maar om de beste te zijn in wat we doen!