Firmanten

Firma Lucassen Boomkwekerij wordt geleid door vier firmanten en tevens familieleden, Jacqueline, Willy, Rob en Marcel. De hoofdtaken zijn globaal onderverdeeld en zo heeft ieder grotendeels zijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Zo zijn Jacqueline en Rob beide verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met klanten en de verkoop, verzorgt Willy voornamelijk de teelt en is Marcel verantwoordelijk voor de stekafdeling.

Daarnaast werken Rob en Willy samen continu aan de modernisering en automatisering van diverse apparaten en machines binnen het bedrijf. Jacqueline houdt zich tevens bezig met personeelszaken en administratie.

Historie

Het bedrijf is ontstaan uit een hobby van vader Jan en moeder Stien Lucassen. In 1985 besloten de kinderen Marcel, Jacqueline, en haar man, Willy Wolsing, uit te breiden tot een echte firma en richtten daarom een VOF op. Een paar jaar later is de broer van Marcel en Jacqueline, Rob ook in de firma gestapt.

De kwekerij was destijds verdeeld over twee locaties in Kranenburg, een klein dorp in de buurt van Vorden. Naast heesters en coniferen in pot, die nu nog steeds worden gekweekt, werd er ook in de volle grond gekweekt. Beide locaties bleken ongeschikt voor geplande uitbreidingen. In samenwerking met de gemeente hebben we een nieuwe locatie gevonden aan de rand van Vorden, waar deze uitbereidingen wel mogelijk waren. In 1999 is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie in Vorden.

Personeel

Momenteel zijn er vier firmanten en drie vaste medewerkers werkzaam op de kwekerij. Daarnaast maken we gebruik van parttime medewerkers en scholieren. Het werk op de kwekerij is seizoensgebonden. In het voorjaar en najaar hebben we het meeste werk omdat dan de handel actief is.